Majoritatea oamenilor cred ca este o alegere destul de dificila intre alegerea unui DJ de nunta sau alegerea unei formatii, dar nu este chiar asa, iar aceasta idee va inceta sa existe de indata ce vei lua in coniderare cateva criterii simple.
1. In primul rand marimea restaurantului… exista loc pentru formatie sau nu ?
Trebuie exclusa din start ideea de formatie, daca restaurantul pe care l-ati ales este unul destul de mic sau daca spatiul destinat amplasarii formatiei / dj-ului este mai mic de 10 metri patrati. Daca optati pentru formatie se va vedea foarte prost, foarte inghesuit si nu este deloc in concordanta cu o sala amenajata festiv.
2. In al doilea rand genul de muzica preferat de tine si de viitorul tau sot, stilul nuntii si gusturile invitatilor.
Daca voua va place muzica lautareasca, sau manelele, sau muzica populara de petrecere, stilul nuntii este rustic sau traditional romanesc, sau vanzatoresc…atunci formatie sa fie!
Daca in schimb nu va plac genurile muzicale de mai sus, nunta se doreste a avea un stil elegant, sau casual, invitatii sunt persoane care nu gusta muzica lautareasca, restaurantul este unul elegant, alege un dj foarte bun care sa puna muzica antrenanta, de dans, cantata de cei care au lansat-o.
Daca vrei mai mult muzica lautareasca dar si cateva melodii cunoscute, cel mai ok este sa alegi ambele variante (formatie + dj de nunta). Alegi o formatie buna care sa faca 3-4 programe muzicale si in pauzele lor, cat si inainte si dupa reprizele lor, se pot pune melodiile dorite de catre dj.
In schimb daca vrei muzica internationala in genere si numai vreo 2-3 hore/sarbe e mai bine sa alegi un dj.
3. Pretul este unul din factorii principali in alegerea „sursei muzicale” pentru nunta. Astfel daca bugetul tau alocat pentru partea asta depaseste 2000 euro, atunci clar te poti orienta catre o formatie decenta, care sa-ti cante toate genurile muzicale, iar in pauzlele lor un dj bun de nunta care sa intretina atmosfera si sa completeze petrecerea cu genurile muzicale pe care formatia nu le poate acoperi.
Daca bugetul este in jurul a 1000 euro, atunci cel mai bine este sa optezi pentru un pachet complet de sonorizare, lumini arhitecturale si ambientale, masina de fum greu si artificii. Decat sa mergi pe mana unei formatii mai low cost care de cele mai multe ori in loc sa creeze atmosfera mai rau o strica, cel mai bine alegi un pachet complet si ai o atmosfera si un cadru de poveste, exact asa cum orice miresica isi doreste pentru propria ei nunta.
4. Nu in ultimul rand trebuie luat in calcul si costul legat pentru meniurile formatiei vs. meniurile pentru Dj.
Astfel ca la un Dj avem nevoie de 1-2 meniuri, iar la formatie putem ajunge si la 15-16 meniuri in functie de componenta trupei cat si a personalului auxiliar, care de multe ori ajunge cam la acelasi numar cu cel al bandului 🙂
[poll id=”2″]